Kunst, Andere

Rondetafelgesprek met Piotr TWARDOWSKI

In het kader van "Dialogue With Emperor Qin" (Solvay ULB Auditorium)
21/09/17 - 30/10/17
Piotr Twardowski, From The Land of The Winged Riders ( 2011) Piotr Twardowski, From The Land of The Winged Riders ( 2011)

Op donderdag 21 september zal de Poolse artiest en beeldhouwer Piotr TWARDOWSKI deelnemen aan een rondetafelgesprek met enkele andere artiesten wiens werk eveneens te zien zal zijn in de tentoonstelling Dialogue With Emperor Qin. De artiesten, elk uit een ander land, krijgen op deze manier de kans om met elkaar in discussie treden over wat hun idee van culturele identiteit is, hoe hun creatieve proces zich ontplooit, en over hun deelname in deze tentoonstelling, die al geruime tijd de wereld rondgaat.

Dit evenement is de onmisbare kans voor de toeschouwers om unieke verhalen te horen van artiesten die reflecteren over hun deelname in een internationaal project.

+++  Meer informatie over de tentoonstelling vind je op de site
+++  Je vind het rondetafelgesprek ook terug op facebook

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Solvay ULB Auditorium (Franklin Rooseveltlaan 42, 1050 Brussel) - zie kaart
>>> GESPREK: 21 september 201718u30
>>> TENTOONSTELLING: 21 september > 30 oktober 2017 | VERNISSAGE: 20 september 2017 - 18u30
>>> Gratis (gelieve op voorhand een ticket te reserveren via info@inspiringculture.com voor het rondetafelgesprek en HIER voor de vernissage)

Dit project wordt mede georganiseerd door EUNIC Brussels (meer specifiek: Alliance Française Bruxelles-Europe, British Council, Oostenrijks Cultuurforum Brussel, Hongaars Instituut Brussel, Italiaans Cultureel Instituut te Brussel, Pools Instituut Brussel)


Piotr TWARDOWSKI
Geboren in Zamieście in 1972. Hij behaalde zijn diploma Master of Fine Arts met onderscheiding aan het departement beeldhouwen van de Academie voor Schone Kunsten in Krakau. Ontving tevens een beurs van de Academie voor Schone Kunsten in Nuremberg, waar hij werkte onder toezicht van prof. Tim Scott. Sinds 2000 zelf verbonden aan de Academie in Krakau, waar hij workshops beeldhouwen voorziet voor de eerstejaarsstudenten.Zijn doctoraat in de Beeldende Kunsten behaalde hij in 2009, en in 2013 beëindige hij zijn postgraduaat Cultuurmanagement aan het Cultureel Instituut van de Jagiellonische universiteit in Krakau.

Zijn werk is wereldwijd tentoongesteld geweest, onder andere in Hamburg, Monterrey, Ube (Japan), Krakau, Reims, etc. De artiest heeft daarnaast ook al meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen.

Dialogue With Emperor Qin
In deze unieke tentoonstelling, gebaseerd op het wereldberoemde Terracottaleger, is het werk van 31 hedendaagse internationale artiesten te zien; 3 van China en 28 van Europa, één uit elk land van de Europese Unie. De tentoonstelling werd in 2011 opgestart, met als doel verder te bouwen aan Chinees-Europese culturele relaties en actief een culturele dialoog te promoten, zowel binnen Europa zelf als tussen Europa en China.

Het evenement houdt halt in het atrium van de ULB Solvay Brussels School of Economics and Management te Brussel van 21 september tot 30 oktober 2017. Eerder tourde de tentoonstelling al langsheen 8 Chinese en 5 Europese musea. Bedoeling is dat de tournee uiteindelijk zal eindigen in het prestigieuze nieuwe Havenhuis van Antwerpen. De Brusselse tentoonstelling maakt overigens ook integraal onderdeel uit van de 3de editie van het China Arts Festival.


EUNIC Brussels

EUNIC is de afkorting van European Union National Institutes for Culture. Dit netwerk wordt gevormd door de nationale culturele instituten uit heel Europa en heeft afdelingen in maar liefst meer dan 80 landen waaronder België onder de naam EUNIC Brussels. Haar doel is om de culturele diversiteit te versterken en bij te dragen aan de dialoog en uitwisseling tussen culturen.

Solvay ULB Auditorium
"

Fotogalerij

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu