Design

Polish Design Island (II)

In het kader van Brussels Design September
05/09/17 - 24/09/17


In september wordt Brussel, naast hoofdstad van Europa, ook hoofdstad van Europees design! Meer dan honderd designevents zullen om en rond Brussel georganiseerd worden van 7 tot 30 september in het kader van het festival DESIGN SEPTEMBER. Te midden van dit alles zal voor de tweede maal een Poolse oase terug te vinden zijn: het “Polish Design Island”.
“Polish Design Island” is een wooninrichting waarvan de meubels diverse extravagante, innovatieve of originele, maar steeds decoratieve en inventieve werken zijn van Poolse hedendaagse designers. Het interieur zal zowel overdag als ’s nachts te bezichtigen zijn van 5 tot 24 september, daar het in een transparante container gepresenteerd wordt op de Vismarkt (achter de Sint-Katelijnekerk). Er zullen werken te bezichtigen zijn van onder andere:

 • Hayka
 • Rzuc pan okiem
 • Kristoff
 • Zięta
 • Aoomi Design Studio
 • Lumio
 • dobrze się składa
 • Agaf Design Vive-textile recycling
 • Modus Design Studio
 • Tabanda
 • Malaflor

>>> bekijk enkele stukken onderaan de pagina

Via een handige QR-code op de container kan je alle informatie over de tentoongestelde objecten lezen die zich bevinden op de website http://designisland.pl/PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Vismarkt (Vismet - metro Sint-Katelijne) - zie kaart
>>> 5 > 24 september 2017 - 7/7 en 24/24
>>> Gratis 

+++ bekijk het op de website van Design September De meubels in de container zijn van de hand van verschillende designers die uit zeven regio's in Polen komen die partners zijn van dit event: Kujavië-PommerenŁódźLublinNeder-SileziëŚwiętokrzyskieWarmië-Mazurië en West-Pommeren.


Het Mobiel Instituut van de Cultuur presenteert Polish Design Island 2017
Het Mobiel Instituut van de Cultuur (Mobilny Instytut Kultury, MIK) is een zwarte multifunctionele container die Europa doorkruist om cultuur en creativiteit voor te stellen, en deze tezelfdertijd ook te onderzoeken. Het MIK kan gebruikt worden als podium, galerij, cinema, theater en ontmoetingsplek, of om workshops te organiseren. Verscheidene projecten zijn er al op poten gezet, zowel in grote steden als in kleine dorpen. Het MIK creëert en nodigt daarbij uit om te co-creëren.
Polish Design Island 2017 (PDI), dat is een reis doorheen Europa – van Brussel naar Łódź via Kopenhagen en Szczecin – om het interessantste Poolse design voor te stellen: 27 designers, 9 Poolse regio’s, 4 Europese steden, 6000 kilometer voor de boeg en 7 weken lang publieke bezichtiging. Deze compacte, zwarte en exclusieve plek – een tot fictieve wooninrichting omgebouwde zeecontainer – stelt allerlei objecten voor die verzameld werden binnen eenzelfde ecologische thematiek: om en bij 30 creaties benadrukken er de ideeën van doordachte ontwikkeling, en tonen verschillende methoden om vorm, functie of significantie te bekomen via minimalisering, de zogenaamde Food Ecoprint.
Polish Design Island 2017 begint zijn “designtournée” met een bezoek aan Brussel waar het, met de steun van de Poolse ambassade en het Pools Instituut, integraal deel zal uitmaken van het festival Design September. Ter gelegenheid van de opening zal er ook een concert en  3D mapping plaatsvinden. PDI zal vervolgens zijn route verderzetten richting Łódź om er deel te nemen aan het meest prestigieuze Poolse designevent, het Łódź Design Festival. In Kopenhagen zal de container bij de Poolse ambassade geplaatst worden, terwijl ze in Szczecin zal worden gebruikt voor een reeks conferenties, exposities, modedefilés, ateliers en DJ-sets.
In het kader van Polish Design Island 2017 zal ook een PDI Academy worden opgestart, in samenwerking met experts, designers en producenten die het project steunen. Hier zullen ze zich samen met investeerders, curatoren en de gasten van het project mengen in een openbare discussie met design (zowel in de letterlijke als figuurlijke betekenis) als vertrekpunt. Dit gemodereerd debat is bedoeld als uitnodiging om ook private discussies aan te gaan die, zoals eenieder weet, de beste manier zijn om duurzame creatieve en commerciële relaties aan te gaan.

Dates :

 • Brussel: 05 > 24.09.2017
 • Łódź: 03 > 09.10.2017
 • Kopenhague: 09 > 19.10.2017
 • Szczecin: 20 > 29.10.2017

Realisatie: Stowarzyszenie MiastoHolizm

Coördinator: Sebastian Gojdź

Curator: Agata Kiedrowicz

Erepartners: de provincies en regio’s van Neder-Silezië, Koejavië-Pommeren, Lublin, Subkarpaten, Podlachië, Ermland-Mazurië, Święty Krzyż, West-Pommeren, en de steden Gdańsk en Łódź DESIGN SEPTEMBER en POLEN
>>> 2009: UNPOLISHED / Jong design uit Polen (klik HIER)
>>> 2013: Enfant terrible. De nieuwe Poolse poster (klik HIER
>>> 2014: The Best of Crazy Polish Communist-Inspired Design, het eerste luik van ART IN THE BOX (klik HIER)
>>> 2014: Nasza Polska (klik HIER)
>>> 2014: ENDE - Hedendaagse Poolse ceramiek (klik HIER)
>>> 2015: Magic Box - Polish Design, het tweede luik van ART IN THE BOX (klik HIER)
>>> 2016 : Polish Design Island (cliquer ICI)Met de steun van het Poolse Instituut Brussel en de Ambassade van Republiek Polen in Brusselhttp://www.culturepolonaise.eu/3,3,782,fr,Polish_Design_Island_II

Links

Fotogalerij

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu