Muziek

Het Meccore String Quartet komt naar BOZAR SUNDAYS

BOZAR (Brussel)
27/11/16


Het Meccore String Quartet is één van de jonge kamermuziekgroepen uit Polen die de meeste stemmen achter zijn naam krijgt. De groep is actief en zijn leden zijn afgestudeerd aan het Conservatorium van Warschau en Poznań. Nadien hebben ze bijkomende opleidingen gevolgd waaronder aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, en schreven ze vele muziekprijzen op hun conto. Het kwartet en zijn individuele leden hebben de beurs "Młoda Polska" van het Poolse Ministerie van Cultuur en Nationaal Erfgoed in de wacht gesleept.
Het Meccore String Quartet treedt op op zondag 27 november om 11u in Bozar in het kader van BOZAR SUNDAYS. Deze concerten op zondag zijn bedoeld om een kwaliteitspodium te geven aan rijzende sterren in de muziekwereld.

+++ www.meccorequartet.com/en/ 

PROGRAMMA
Edvard Grieg, Strijkkwartet, op. 27 (lees meer HIER)
Karol Szymanowski, Tweede Strijkkwartet, op. 56 (lees meer HIER)

MECCORE STRING QUARTET
Wojciech KOPROWSKI – viool
Jarosław NADRZYCKI – viool
Michał BRYŁA – altviool
Karol MARIANOWSKI – celloHet Strijkkwartet, op. 27 is het enige strijkkwartet van Edvard Grieg (1843-1907). Het componeren duurde twee jaar. Het stuk was af op 29 oktober 1878. Deze melancholische en dramatische compositie is doordrenkt van de pure romantische stijl.

Karol Szymanowski volmaakte zijn tweede Strijkkwartet, op. 56 eind november of begin december 1927 in enkele weken tijd. Pas twee jaar later werd het opgevoerd in Warschau. Dit stuk wordt als één van de moeilijkste en meest avantgardistische creaties van Karol Szymanowski beschouwd, zowel wat de constructie als de compositie en expressiviteit betreft. Dit stuk is het perfecte voorbeeld van de integratie van volksmuziek in een klassiek kader om een resoluut moderne klanktaal te creëren (zoals we dat ook zien bij Bartok en Enesco). Met dit strijkkwartet giet Szymanowski de typische muziek uit de bergen van Podhale in een puur muzikaal stuk.
Meer informatie over dit Strijkkwartet op de website van het Poolse Ministerie van Cultuur: www.culture.pl


PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Paleis voor Schone Kunsten in Brussel - BOZAR (Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel), Henry Le Bœufzaal – zie kaart
>>> zondag 27 november– 11u>12u
>>> €12

Dit event op de website van BOZAR (u kan uw tickets online kopen)Links

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu