Film

Film 'In the corner' van Maciej Bartosz Kruk op

Internationaal Kortfilmfestival in Leuven
01/12/15 - 04/12/15

De kortfilm In the corner van de jonge Poolse regisseur Maciej Bartosz Kruk doet mee aan de competitie voor Europese fictiefilms op de 21ste editie van het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven. Op donderdag 3 december om 19u45 zal de film vertoond worden in aanwezigheid van de regisseur.

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Cinema Zed (Naamsestraat 96, 3000 Leuven) - zie kaart
>>> Dinsdag 1 december om 17u | donderdag 3 december om 19u45 (in aanwezigheid van de regisseur) | vrijdag 4 december om 22u
>>> in de categorie Europese competitie 1
>>> €7,5 | €6 | gratis met Zes x ZED-code


In the corner (W narożniku - 20 min - Polen - OV ENG ond)
De 20-jarige Iza is een veelbelovende bokser. Ze heeft zich klaar gemaakt voor een belangrijke bokswedstrijd onder toeziend oog van haar vader, een trainer op leeftijd met wie ze haar passie voor de sport deelt. Kort voor de wedstijd stelt haar vader voor om de wedstrijd te vervalsen. In ruil daarvoor kunnen ze hulp krijgen van een belangrijke promotor en voor een echt kampioenschap vechten in de toekomst. Iza moet kiezen tussen haar droom en de waarden waar ze in gelooft.

In the corner is het afstudeerproject van Maciej Bartosz Kruk die studeert aan de Filmschool van Gdynia. Het is zijn eerste film als regisseur.

Regisseur: Maciej Bartosz Kruk
Productiehuis: Gdynia Film School
Producer: Leszek KOPEC
Cast: Alicja Stasiewicz, Marek Kasprzyk, Maciej Konopiński
DOP: Wojciech Ostrowski
Montage: Michał Poddębniak
Muziek: Wojciech Cwyk


Internationaal Kortfilmfestival
Op vrijdag 27 november start de 21ste editie van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven. Zoals de traditie voorschrijft staat dit filmfeest in het teken van ontdekkingen en verrassingen, van creativiteit en nieuw talent. Op 9 dagen tijd zullen meer dan 240 films vertoond worden, verdeeld over verschillende programma’s. De Vlaamse en Europese competitie zijn van oudsher zowat het koninginnenummer van het festival doordat hier de prijzen te winnen vallen. Het Kortfilmfestival is officieel een Oscar Qualifying festival is en de winnaars van de juryprijzen zijn meteen zeker van een plaats op de longlist voor de Oscars van 2017!


Cinema ZED

Links

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu