Andere

Freedom Express

Brussel
17/11/14 - 22/11/14


Freedom Express
is een openluchttentoonstelling die de geschiedenis van de Centraal-Europese maatschappijen laat zien aan de hand van de beperkingen waaraan hun burgervrijheden in diverse aspecten van het leven in het Oostblok onderworpen waren. De tentoonstelling toont het streven naar het herwinnen van de vrijheid als een van de belangrijkste drijfveren van de omwenteling van 1989.
Deze tentoonstelling is één van de belangrijkste elementen van een internationale maatschappelijke en educatieve campagne georganiseerd door het Europees Netwerk Herinnering en Solidariteit, gewijd aan het 25-ste jubileum van de democratische omwenteling en de val van het communisme in Centraal- en Oost-Europa. Daarnaast omvat de campagne tevens een reis voor jongeren in de voetsporen van de gebeurtenissen die het aangezicht van Europa veranderden.
Dit project werd opgezet in samenwerking met de Ambassades in Brussel van de volgende landen: BulgarijeDuitsland, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Polen, Roemenië, Slovakije en Tsjechië. Met de steun van de gemeente Elsene en het Informatiebureau van het Europees Parlement.
De officiële voorstelling op 18 november wordt opgevrolijkt door een muzikaal intermezzo: Per Aspera ad Astra - Musique pour la Paix - The European Union Fanfare.

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Solidarność 1980 Esplanade (Europees Parlement, 1040 Brussel) - zie kaart
>>> maandag 17 november 2014 -zaterdag 22 november 2014
>>> officiële voorstelling: dinsdag 18 november 2014 om 17u00

+++ www.freedomexpress.enrs.eu
+++ www.facebook.com/madeineightynineSolidarność 1980 EsplanadeFrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu