Literatuur

Transpoesie komt terug met de dichter Szczepan KOPYT!

Openbaar vervoer van de stad Brussel
17/10/13

Transpoesie staat voor poëzie opsnuiven op de Brusselse metro, tram en bus. Ontdek als reiziger het werk van internationale kunstenaars en tover de dagelijkse sleur om in een nieuwe bron van inspiratie.

Dit jaar hebben we de dichter Szczepan Kopyt uitgenodigd. Hij zal aanwezig zijn op de avond LIVE ACT op 17 oktober (meer weten HIER)

>>> Over Szczepan Kopyt
>>> Literaire avond #1 (8 dichters) > Passa Porta > 26 september 2013 > 20:00
>>> Literaire avond #2 (5 dichters) > LIVE ACT > Balassi Instituut > 17 oktober 2013 > 20:00
>>> Transpoesie op video 

Het Poolse Instituut coördineert dit jaar het project met onder andere Alliance Française de Bruxelles-Europe, het Balassi Instituut, het Tsjechisch Centrum, het Roemeense Culturele Instituut en de Permanente Vertegenwoordiging van Estland bij de Europese Unie in het kader van EUNIC BRUSSELS.


 
Na Ryszard Krynicki (in 2011) en Piotr Sommer (in 2012) zijn we trots om u één van de meest veelbelovende Poolse dichters van de nieuwe generatie voor te stellen: Szczepan KOPYT. Zijn gedicht acab kan u lezen in de metro, tram en bus van 24 september tot 21 oktober. De echte liefhebbers kunnen zelfs aan de haal gaan met het gedicht in gedrukte versie, zoals die van de 24 andere deelnemende Europese dichters, van 5 tot 19 oktober: het is “af te scheuren” in de bussen en trams in onze hoofdstad!
Przemysław Czapliński, een zeer invloedrijke Poolse literaire criticus, onderstreept dat Kopyt in zijn poëzie weet gebruik te maken van “zijn talent om schade te veroorzaken aan alle discours en om een linguïstieke opstand uit te lokken in alle uithoeken van de taal”. Een creatieve geest die u dringend moet ontdekken!

Bekijk de officiële clip van TAG, een stukje van het duo KOPYT/KOWALSKI.+++ Szczepan Kopyt op de website Transpoesie: http://www.transpoesie.eu 


 
Ontdek het project Transpoesie op video!++++++++++ Literaire avond #1 ++++++++++


De volgende acht dichters zijn uitgenodigd: Francis Combe (FR) | Carl Johan Jensen (FO) | Frank Keizer (NL) | Asko Künnap (EE) | Boiko Lambovski (BG) | Ursula Andkjær Olsen (DK) | Katja Perat (SI) | Agne Zagrakalyte (LT).
Presentatie: Peter Vermeersch.
Ondertiteling in het Nederlands, Frans en Engels.

Praktische informatie
>>> Passa Porta (Antoine Dansaertstraat 46, 1000 Brussel)
>>> donderdag 26 september 2013 - 20:00
 
Kom naar deze avond met onze partner, de MIVB ! Bereken uw reisschema hier:


++++++++++ Literaire avond #2 - LIVE ACT ++++++++++


De volgende vijf dichters zijn uitgenodigd: Szczepan Kopyt (PL) | Petr Váša (CZ) | Simon Márton (HU) | Yasmin Hafedh (AT) | Anne Penders (BE).
Ondertiteling in het Nederlands en Engels.

Praktische informatie
>>> Balassi Instituut (Treurenberg 10, 1000 Brussel) 
>>> donderdag 17 oktober 2013 - 20:00

Kom naar deze avond met onze partner, de MIVB ! Bereken uw reisschema hier:

Fotogalerij

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu