Paweł Mykietyn heeft de Prix France Musique – Sacem binnengehaald

Poolse filmmuziek in de bloemetjes gezet in Parijs
12/11/12

En het is zover: Paweł Mykietyn heeft de Prix France Musique – Sacem voor filmmuziek op zijn naam geschreven!

De Prix France Musique - Sacem voor filmmuziek beloont een muziekstukje uit een film, ongeacht het genre. Hij werd uitgereikt op 12 november tijdens een avond in Trianon. De winnaar krijgt vervolgens een opdracht van Radio France dat zal gecreeërd en geïnterpreteerd worden door het Orchestre Philharmonique van Radio France het jaar nadien. De Poolse componist Paweł MYKIETYN kreeg de prijs voor de soundtrack van de film Essential Killing van Jerzy Skolimowski.

Naast Wojciech Kilar, Krzysztof Penderecki, A.P. Kaczmarek, en natuurlijk Krzysztof Komeda, zorgt Paweł Mykietyn ervoor dat het firmament van de filmmuziek een beetje Pools kleurt!

+++ Meer informatie op de website van SACEM

In 2003 werd op het Festival van Gent de Prijs voor beste muziek uitgedeeld aan Zygmunt Konieczny voor de muziek in de film Pornografia van Jan Jakub Kolski.
De meest nieuwsgierigen ontdekken uitgebreide informatie over de Poolse filmmuziek op de website www.soundtracks.pl.

Wist u dat Krzysztof Penderecki de muziek heeft geschreven voor Manuscript gevonden te Zaragoza (Wojciech Has, 1964), Exorciste (William Friedkin, 1973), Shining (Stanley Kubrick, 1980) en Katyń (Andrzej Wajda, 2007)?


FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu