Anna Orłowska krijgt de FOTOPRIZE op 4 oktober tijdens Fotofever Brussels

De werken van Łukasz Trzciński en Wojtek Wieteska, uitgenodigd door The Asumetria Gallery, zullen ook te bekijken zijn in Tour & Taxis
04/10/12 - 07/10/12


De Poolse galerij The Asumetria Gallery (Warschau) is uitgenodigd om deel te nemen aan FOTOFEVER Brussels, de eerste Europese Beurs voor fotokunst die zal plaatsvinden van 4 tot 7 oktober 2012 in Tour & Taxis. Dit jaar werden 60 Europese galerijen uitgenodigd om het beste van de huidige fotografie en videokunst te tonen.
Twee Poolse kunstenaars zijn afgevaardigd door The Asumetria Gallery: Wojtek Wieteska en Lukasz Trzciński.

Meer nog, de jonge Poolse fotografe Anna Orłowska zal de jaarlijkse FOTOPRIZE ontvangen, die wordt uitgereikt in het kader van Fotofever. Ze werd gekozen uit 57 kandidaten uit 30 verschillende kunstscholen uit Europa. Wat maakt haar zo speciaal? Haar indrukwekkende maturiteit en creatiepotentieel! De uitreikingsceremonie van de prijs zal plaatsvinden tijdens de fever night op donderdag 4 oktober vanaf 19u.

De Poolse fotokunst laat van zich horen. Het levende bewijs in Brussel.

The Asumetria Gallery | Wojtek Wieteska | Lukasz Trzciński | Anna Orłowska

Meer informatie op http://www.fotofeverartfair.com/ 

-------------------------------------------------------------------------------------

>>> Tour & Taxis
>>> open op donderdag 4 oktober 2012 - 11u > 22u ; vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2012 - 11u > 19u
>>> €20/€18 (pass 4 dagen) | €12/€9 (pass 1 dag) | €8 (-26) | gratis (-12)

-------------------------------------------------------------------------------------
 
>>> The Asymetria Gallery ...
... werd opgericht in 2008 in een appartement in het historische centrum van Warschau. Het is de eerste galerij in Polen die helemaal is gewijd aan de Poolse historische en artistieke fotografie. De tentoonstellingen zijn vooral gericht op de periode 1950-1980 zonder echter de periodes voor de Tweede Wereldoorlog links te laten liggen.

Deze kijk op het verleden vindt haar oorsprong in de onderzoeksactiviteiten geleid in samenwerking met de Archeology of Photography Foundation, een NGO met een veelzijdig programma gericht op onderzoek en promotie van fotocollecties met een grote waarde in het privédomein.
 
>>> Wojtek Wieteska...
... is een van de meest bekende Poolse fotografen. Zijn werken zijn vervuld met een atmosfeer van stilte en eenzaamheid, versterkt door een delicaat gevoel voor humor en ironie. Wieteska treedt in de traditie van de klassieke fotodocumentaires, maar met een sterke subjectieve invalshoek. Zijn gesofisticeerde stijl geeft aan zijn foto's een markante individualiteit.

Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Sorbonne (Parijs) en aan de Universiteit van Warschau. Hij behaalde een master in cinematografie aan de Poolse Nationale School voor Cinema, Televisie en Theater (PWSFTViT, Łódź). Hij geeft op dit moment les aan deze school en aan de Staatsacademie voor Theater in Warschau.
Hij werkt ook als directeur en fotograaf aan sociale en commerciële campagnes voor verschillende publiciteitsagentschappen in Polen.
Hij woonde in Berlijn, Parijs, Tokyo en New York. Hij woont nu weer in Warschau en wijd zich aan zijn project "PL 1986--‐2011".

+++ Enkele foto's op de website van Fotofever : klik HIER
 
>>> Lukasz Trzcinski...
...werd geboren in 1975 in Krakau. Hij werkte gedurende 15 jaar als reporter in meer dan 40 landen, waaronder Afganistan, Irak, Indonesië, Rusland en het Midden-Oosten. Sindsdien gaan zijn interesses uit naar Centraal- en Oost-Europa, waar hij ongeveer elk land heeft bezocht.
Esthetisch gezien is zijn werk zeer eclectisch: in functie van het onderwerp zoekt hij zijn stijl. In dit perspectief bestaat er geen taal die alles kan beschrijven. Via een klassieke esthetiek poogt hij de beelden symbolisch tot aan hun vastlegging op foto te maken, waarbij hij zijn fascinatie voor amateurfotografie niet achterwege laat. Daardoor creeërt Lukasz Trzcinski ook geleidelijk een beeld van zijn evolutie. Hij denkt vandaag dat de werkelijkheid nooit een vertrekpunt is. Hij verkiest haar te vervormen.
Als winnaar van de prijs "Pictures of the Year International", is hij gewend om in de prijzen te vallen. Bijvoorbeeld tijdens de Polish Press Photography Contest werd twee keer een foto van hem verkozen tot "foto van het jaar" (in 1999 en 2000). Dankzij een beurs van het nationale Centrum voor Cultuur van Warschau (in het programma Young Poland) is hij lid van het team voor het festival Photomonth in Krakau.

+++ Enkele foto's op de website van Fotofever : klik HIER
 
>>> Anna Orłowska...
... werd geboren in 1986 in Opole. Ze studeerde in Polen en Tsjechië en behaalde haar diploma aan het departement fotografie aan de Nationale Hoge School voor Cinema in lódź.

Links

Fotogalerij

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu