Andere

EK Voetbal 2012 vindt plaats in 4 poolse steden

GDAŃSK
08/06/12 - 01/07/12
De tweede gaststad in Polen is Gdańsk. Deze havenstad gelegen aan de Oostzee maakte deel uit van het netwerk van de hanzesteden en is door de vele internationale contacten altijd voor Polen het venster op de wereld geweest. Tijdens de middeleeuwen was het sterk verbonden met Brugge. Ook in de recente geschiedenis speelde Gdańsk een cruciale rol, aangezien de stakingen en het verzet georganiseerd door de vakbond Solidarność de macht van het communistische regime deden afbrokkelen, wat uiteindelijk leidde tot haar val in Polen, en vervolgens in de rest van Centraal- en Oost-Europa.

PGE Arena Gdańsk
Dit gloednieuwe stadion staat bekend als de "amberen betovering" dankzij zijn amberkleurige, futuristische omhulsel, waardoor het stadion iets wegheeft van een zeppelin. Dit maakt de thuishaven van club Lechia Gdańsk uniek in de wereld en alleen daarom al de moeite om te bezoeken. Sommigen beweren zelfs dat dit het mooiste stadion ter wereld is. Het stadion is er klaar voor om 40.818 uitzinnige fans te verwelkomen in een magische sfeer.

Andere bezienswaardigheden in Gdańsk:
>>> De oude binnenstad (starówka) : De oude binnenstad, met prachtige gebouwen in renaissance- en barokstijl, behoort tot één van de mooiste in Polen en Centraal-Europa.
Officiële website van de stad Gdańsk (PL): http://www.gdansk.pl/

>>> "Het Laatste Oordeel" van Hans Memling : "Het Laatste Oordeel" is een drieluik van de Vlaamse schilder Hans Memling. Het schilderij geldt als een meesterwerk van de Vlaamse schilderkunst. Het hing vele eeuwen in de Mariabasiliek in Gdańsk en is nu te bewonderen in het Nationaal Museum in Gdańsk.
FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu