Andere

EK Voetbal 2012 vindt plaats in 4 poolse steden

POZNAŃ
08/06/12 - 01/07/12
 
Poznań is de volgende stad in de rij waar er matchen tijdens het Europees Voetbalkampioenschap zullen gespeeld worden. Deze zullen afgewerkt worden in het Stedelijke Stadion (Stadion Miejski), dat om deze reden helemaal gerenoveerd werd. Het heeft reeds een lange geschiedenis als thuisbasis van de clubs Lech Poznań en Warta Poznań. Lech Poznań behaalde hier enkele mooie binnenlandse en Europese successen. In 2008 werd er begonnen aan de renovatie om het stadion klaar te stomen voor het Europees Voetbalkampioenschap. Dankzij het witte dak blinkt deze voetbaltempel in de zon en is het tot ver aan de horizon te zien. De maximumcapaciteit bedraagt 42.004 toeschouwers.

Buiten het voetbalaspect valt er heel wat te bezichtigen en te beleven in Poznań:

>>> Mediations Biënnale : Deze Biënnale van Hedendaagse Kunst wordt georganiseerd in Poznań. Poolse en buitenlandse kunstenaars stellen hun werken tentoon, waarbij alle voorhande media worden gebruikt. Dit jaar zal de Biënnale van 14 september tot 14 oktober georganiseerd worden.
Website Mediations Biënnale: http://www.mediations.pl/en

>>> Departement Neerlandistiek : Aan de universiteit van Poznań is er een groot en bekend departement voor Nederlandse en Zuid-Afrikaanse studies. Wees dus niet verbaasd als u plotseling Nederlands hoort op straat!
Website Departement Neerlandistiek: http://ifa.amu.edu.pl/dutchafrikaans/index.html

>>> Malta Festival : Het Malta Festival, genoemd naar een meer in de buurt van Poznań, is een jaarlijks theaterfestival. Het is niet zomaar theater. Het experimenteert, tast de grenzen van het theater af en brengt een mix van podium- en straattheater, muziek en dans. In 2010 kleurde de affiche Belgisch met Arno en Absynthe Minded. Dit jaar vindt het festival plaats van 3 tot 7 juli.
Website festival: http://www.malta-festival.pl/ 
FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu