Andere

EK Voetbal 2012 vindt plaats in 4 poolse steden

WROCŁAW
08/06/12 - 01/07/12
© Łukasz Czyżykowski © Łukasz Czyżykowski

 
Een andere stad die zijn poorten opent voor het Europees Voetbalkampioenschap is Wrocław. Deze stad met zijn rijke geschiedenis en vele culturen is niets voor niets verkozen tot Europese culturele hoofdstad voor het jaar 2016. Tijdens het kampioenschap zal er gespeeld worden in het Stedelijke Stadion (Stadion Miejski), de thuishaven van Sląsk Wrocław. Dit stadion werd ter gelegenheid van dit toernooi opgetrokken en is dus evenals de stadions in Warschau en Gdańsk spiksplinternieuw. Door de kleur van de buitenmuren wordt het vaak vergeleken met een oplaaiende fakkel, symbool voor het type voetbal dat men hoopt dat erin gespeeld wordt. 40.610 supporters kunnen hun team aanmoedigen in dit laaiende stadion.

Andere bezienswaardigheden in Wrocław:
>>> Aula Leopoldina: Deze schitterende zaal in barokstijl wordt terecht beschouwd als één van de bezienswaardigheden in Wrocław. Dit gebouw behoort toe aan de Universiteit van Wrocław.
Website van de stad Wrocław (PL): http://www.wroclaw.pl/aula_leopoldina.dhtml 

>>> Filmfestival "Era Nowe Horyzonty": Het jaarlijkse Filmfestival "Era Nowe Horyzonty" wordt georganiseerd in Wrocław. Films uit de hele wereld zullen er vertoond worden. Dit jaar vindt het festival plaats tussen 19 en 29 juli.
Website van het filmfestival: http://www.nowehoryzonty.pl/index.do?lang=en

>>> Panorama Racławicka : Het Panorama van Racławice is een gigantisch schilderij (maar liefst 15 op 114 meter!) dat één van de meest belangrijke veldslagen uit de Poolse geschiedenis voorstelt, namelijk de slag bij Racławice van 4 april 1794 toen het Poolse opstandelingenleger onder leiding van Kościuszko een ultieme poging ondernam om de Poolse onafhankelijkheid te vrijwaren. Stap letterlijk in het schilderij en herbeleef de veldslag als soldaat in de frontlinie!
Website van Panorama Racławicka : http://www.panoramaraclawicka.pl

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu