Andere

EK Voetbal 2012 vindt plaats in 4 poolse steden

WARSCHAU
08/06/12 - 01/07/12

Warschau is het kloppende hart van Polen en kleurt tijdens het Europese Voetbalkampioenschap helemaal rood en wit. Als gaststad ontvangt Warschau elke dag meer dan honderdduizend supporters en het gloednieuwe Nationale Stadion evenals de fanzone zijn de 'place to be'.

Nationaal Stadion (Stadion Narodowy)
Het Nationale Stadion is gebouwd op de ruïnes van het vroegere "Stadion van het Tienjarige Jubileum". De buitenkant van deze imposante voetbaltempel stelt een wapperende wit-rode vlag voor, de nationale kleuren van Polen. Het is meteen het grootste stadion in oppervlakte tijdens het kampioenschap en biedt plaats aan 58.500 toeschouwers. Aan het Nationale Stadion viel de eer te beurt om de openingsmatch van het toernooi te houden op 8 juni. Interessant weetje: Het stadion beschikt over een uitschuifbaar dak uit glas dat het stadion helemaal kan bedekken bij slecht weer.

Hebt u even genoeg van al die dolgedraaide supporters, dan heeft Warschau genoeg te bieden op cultureel vlak om hier even aan te ontsnappen. Wij geven u drie suggesties:

>>> Faras fresco's: Deze fresco's, die dateren uit de 8ste eeuw na Christus, zijn te bezichtigen in het Nationaal Museum in Warschau en deze collectie vormt in Europa de grootste collectie Nubische kunst uit het Christelijke tijdperk. Alle fresco's werden teruggevonden in Sudan door Poolse archeologen onder leiding van Kazimierz Michałowski.
Website Nationaal Museum: http://www.mnw.art.pl/

>>> Chopin Museum: Dit recente museum is gewijd aan het leven en werk van de grootste componist uit de Poolse geschiedenis. Kom hier op een originele en interactieve manier alles te weten wat je nog niet wist over Chopin.
Website Chopin Museum: http://chopin.museum/en

>>> Wetenschappelijk Centrum Copernicus: Gelegen aan de oevers van de Vistula rivier is dit nieuwe centrum "the place to be" als je je licht wil opsteken over technologie en wetenschap op een interactieve manier. Ontdek de wereld in de talrijke galerijen en workshops voor groot en klein. Het is één van de grootste en meest moderne centra in Europa in zijn soort.
Website Copernicus Centrum: http://www.kopernik.org.pl/en/

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu