Film, Andere

Culturele avond TRIO

Espace Senghor (Brussel)
07/06/12

Het Europese TRIO-Voorzitterschap Polen-Denemarken-Cyprus en de Europese Beweging-België slaan de handen in elkaar. Samen organiseren we een film- en debatavond in het licht van het Europees jaar van actief ouder worden en solidariteit tussen generaties. Kom genieten van cultuur met een politieke inslag en verbreed uw kijk op dit actuele thema.

>>> Bekijk het programma HIER
>>> Praktische informatie HIER

-------------------------------------------------------------------------------------
 
>>> Programma

Deze avond wordt om 19u00 geopend met een welkomstwoord van Cécile Huylebroeck, Directrice van de Europese Beweging-België. Nadien volgt er een korte inleiding gepresenteerd door Beata Podgórska, Directrice van de Dienst cultuur van de Poolse Ambassade, en Klaus Bondam, Directeur van het Deens Cultureel Instituut.

Het debat wordt op gang getrokken door een fragment uit de Deense film The Good Life van Eva Mulvad (2010) en de Poolse kortfilm Decrescendo van Marta Mironowicz (2011).

Daarna zullen Britta Thomsen, Deens Europarlementslid, Ewa Borowczyk, Raadgever werkgelegenheid en sociale zaken bij de Permanente Vertegenwoordiging van Polen bij de EU, en Niki Odysseos, Attaché bij de Permanente Vertegenwoordiging van Cyprus bij de EU, met elkaar in debat gaan over het actief ouder worden en de solidariteit tussen generaties. Het debat zal geleid worden door Fanny Cools, Projectleidster bij de Think Tank Pour la Solidarité, die meeschreef aan een publicatie over dit thema. De voertaal is Engels en vragen kunnen worden gesteld aan het panel in het Frans.

Na deze stevige avond volgt er een drink.

-------------------------------------------------------------------------------------
 
>>> Praktische info

>>> Espace Senghor (Steenweg op Waver 366, 1040 Brussel) - zie KAART
>>> Donderdag 7 juni om 19u00
>>> Inkom gratis maar inschrijven verplicht via deze link. Het aantal plaatsen is beperkt.

-------------------------------------------------------------------------------------
 
>>> Kaart
Espace Senghor

Links

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu