Andere

Europees Voetbalkampioenschap 2012 in Polen en Oekraïne

Polen en Oekraïne
08/06/12 - 01/07/12
© Mariusz Ciszewski, www.poland.gov.pl. © Mariusz Ciszewski, www.poland.gov.pl.


Vanaf 8 juni slaat de voetbalgekte weer toe in Europa! 16 landen zullen strijden om de titel van Europees kampioen tijdens het Europese Voetbalkampioenschap dat wordt georganiseerd in Polen en Oekraïne.

De 16 landen worden onderverdeeld in vier groepen van vier landen. Na onderlinge wedstrijden mogen de twee beste landen uit elke groep doorstoten naar de kwartfinale, waarna rechtstreekse duels zullen beslissen wie uiteindelijk doorstoot naar de finale om de felbegeerde titel van Europees kampioen te behalen. Naast de gastlanden Polen en Oekraïne, nemen volgende landen deel aan het toernooi: Griekenland, Rusland, Tsjechië, Denemarken, Duitsland, Nederland, Portugal, Ierland, Italië, Kroatië, Spanje, Engeland, Frankrijk en Zweden.

Polen mag gedurende een maand fans en liefhebbers uit elke hoek van Europa verwelkomen voor dit bruisende voetbalfeest. Om dit te realiseren werd er veel geïnvesteerd in infrastructuur, transport, veiligheid en uiteraard de stadions in de vier voetbalsteden Warschau, Gdańsk, Poznań en Wrocław.

Links

Fotogalerij

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu