Polen zal aanwezig zijn op de stand EUNIC Brussels tijdens Foire du Livre

Tour & Taxis
01/03/12 - 05/03/12Ter gelegenheid van de 42ste editie van de Foire du Livre, zal de stand van EUNIC Brussels (nr. 113) het karakter aannemen van een boekhandel zoals geen ander.
Zes leden van het netwerk van de Nationale Culturele Instituten van de Europese Unie (EUNIC) zullen de Europese literatuur en de literaire vertaling in de schijnwerpers plaatsen door hun activiteiten voor te stellen evenals een serie van vertaalde boeken uit verschillende talen (Hongaars, Pools, Roemeens en Sloveens) naar het Frans.
Dit vormt ook de ideale gelegenheid om kennis te maken in avant-première met de meest interessante nieuwe werken die het Poolse proza rijk is. Eveneens zullen de vertalinghulpprogramma's van het Boekeninstituut te Krakau aanwezig zijn.
(Meer informatie over deze programma's via : jeremy.lambert@instytutpolski.org)


Het Vlaams-Nederlandse Huis deBuren zal op vrijdag 2 maart heel de dag zijn programma citybooks promoten, een serie van alternatieve reisgidsen over Europese steden gemaakt door zowel plaatselijke als buitenlandse schrijvers en fotografen. De Dienst cultuur van de Ambassade van Polen steunt dit project (zie HIER).

De gedetailleerde programmatie van de EUNIC stand op de Foire du livre de Bruxelles is beschikbaar op de website van de Foire.

>>> Tour & Taxis (Havenlaan, 1000 Brussel) - zie KAART
>>> donderdag 1 maart > maandag 5 maart
>>> €7 / €5 

Meer informatie HIER


Bericht voor journalisten : bijkomende informatie, foto's of aanvraag van interviews bij het Roemeens cultureel instituut in Brussel: crib@icr.ro.

-------------------------------------------------------------------------------------

 >>> Tour & Taxis

 

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu