29ste editie van de Internationale Ontmoeting van het Universitaire Theater

Théâtre Universitaire Royal in Luik (TURLg)
28/02/12
The Most Lamentable Comedy and Most Cruel Death of Pyramus and Thisby © RITU The Most Lamentable Comedy and Most Cruel Death of Pyramus and Thisby © RITU

Het Théâtre Royal Universitaire van Luik (TURLg) organiseert de 29ste editie van de Internationale Ontmoeting van het Universitaire Theater (RITU #29).
Dit jaar staat er een Poolse toneelgroep op het programma, namelijk de Théâtre de l’Entr’Acte, van de Pedagogische Universiteit van Krakau. Zij brengen in het Frans Le Livropathe van de Belgische schrijver Thierry Debroux, de huidige directeur van het Parktheater in Brussel, op dinsdag 28 februari om 22.30 in de TURLg zaal.

>>> http://www.turlg.be/
>>> Programma

-------------------------------------------------------------------------------------

De RITU werd opgericht in 1983. Sindsdien hebben er in Luik al meer dan 130 groepen opgetreden uit een vijftigtal landen, waaronder Polen. Het festival is één van de oudste in Europa, zelfs van de wereld, en zijn internationale faam staat buiten kijf. De voorstellingen worden vaak aangevuld door wetenschappelijke colleges over transcultureel universitair theater. In 1994 heeft het Théâtre Royal Universitaire van Luik (TURLg) de International University Theatre Association (IUTA) opgericht waarvan het het voorzitterschap heeft opgenomen tot in 2008. Acht internationale congressen werden sindsdien georganiseerd : in Luik, Valleyfield (Quebec), Dakar (Senegal), Krakau (Polen), Olympia (Griekenland), Urbino (Italië), Puebla (Mexico), en Leicester (Verenigd Koninkrijk). Het negende congres zal plaatsvinden in Minsk in juni 2012.
 
-------------------------------------------------------------------------------------

Het Theatergezelschap Nie Ma van Szczeciń, opgericht in 1998, heeft in 2011 een stuk opgevoerd in het Engels met als titel The Most Lamentable Comedy and Most Cruel Death of Pyramus and Thisby, gebaseerd op Shakespeares A Midsummer Night's Dream
>>> De foto's vindt u HIER evenals een beschrijving HIER

Links

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu