Programma

Kunst

Muziek

Theater

Film

Literatuur

Andere

Kunst

Cities and (Velo)cities

De Markten (Brussel) | in het kader van Summer of Photography 2016
17/06/16 - 28/08/16
Warsaw 01 © Szymon Rogiński Warsaw 01 © Szymon Rogiński


Naast de stad van straten en gebouwen is er ook een tweede stad. Dit is een ruimte van beweging, komen en gaan, tijd en uiteraard snelheid. Dit ritme maakt van een stad zo een specifiek, divers en historisch belangrijk milieu. Langs de andere kant is ze ecologisch niet zelfvoorzienend en is ze geneigd tot consumptiecultuur. Deze stad met haar snelheid betreden we elke dag en we passen ons gedrag aan. Zij bepaalt niet alleen het ritme van ons leven, maar laat er ons ook aan deelnemen, haar transformeren en realiseren.

De foto- en videotentoonstelling Cities and (Velo)Cities illustreert niet enkel deze snelheden, ze probeert hen ook te volgen binnen haar narratieve structuur. Er zijn in totaal drie delen, gelinkt aan de landen van de Visegradgroep:

(1) In het eerste deel brengen Hongaarse kunstenaars het basisidee van tijd en beweging in de stedelijke ruimte.
Artisten: Gábor Arion KUDASZ, Ádám MAGYAR en Gergely SZATMARI

(2) In het tweede deel analyseren en problematiseren makers uit Tsjechië en Slovakije de huidige, stedelijke levensomstandigheden.
Artisten: Viktor VEJVODA, Paul CHANEY, Kateřina ŠEDA, Jan MASTERA, Václav KOPECKÝ, Jiří THÝN, Valentýna JANU, Aleksandra VAJD & Hynek ALT, Vojtěch FRÖHLICH, Ondřej MLADÝ, Jan ŠIMANEK, Vladimír TURNER, Yeoryia ASLANIDOU. Curatoor: Václav JANOSCIK.

(3) In het laatste deel laten Poolse kunstenaars hun licht schijnen op de visies en toekomst van de stad door gebruik te maken van sociale media en digitale fotografie.
Artisten: Maciej JEZIOREKTomasz WIECHSzymon ROGIŃSKI. Curatoren: Monika SZEWCZYKKuba DĄBROWSKI

Meer informatie op de website van de Poolse galerij ARSENAŁ 

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> De Markten (Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel) – zie kaart
>>> vrijdag 17 juni > zondag 10 juli + maandag 1 augustus > zondag 28 augustus 2016
>>> Vernissage op vrijdag 17 juni tussen 18u en 21u
>>> GRATIS

+++ Workshop “Photographic search for the nature of the metropolis” met de fotograaf Maciej JEZIOREK op zondag 19 juni van 13u15 tot 17u30 >>> klik HIER (gratis vermits inschrijving)


+++ Zaterdag 18 juni: bezoek de tentoonstelling in aanwezigheid van de curatoren en kunstenaars (tussen 15u en 16u)Organisatie: Arsenal Gallery, Pools Instituut in Brussel, Drdova Gallery, Tsjechisch Centrum Brussel, Zsofia Faur Gallery en Balassi Instituut, Dienst Cultuur van de Ambassade van Hongarije in Brussel in het kader van Summer of Photography 2016 door de landen van de Visegrad Groep (Hongarije, Polen, Slovakije en Tsjechische Republiek).
Dit project wordt gecofinancieerd door het International Visegrad Fund en het Tsjechische Ministerie van Cultuur.De Visegradgroep is een politieke groepering van vier Centraal-Europese landen, met name Hongarije, Polen, Slovakije en Tsjechië. De groep werd opgericht in 1991 om het proces van Europese integratie in de regio te versnellen. De huidige rol is gericht op het verhogen van de supranationale samenwerking in dit deel van het Europese continent. De Visegradgroep heeft een roterend voorzitterschap dat van juli 2016 tot juni 2017 wordt uitgeoefend door Polen.
+++ www.visegradgroup.eu/Links

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu