Programma

Kunst

Muziek

Theater

Film

Literatuur

Andere

Design

The Best of Crazy Polish Communist Inspired Design

Dansaert | Square Marie-Louise | Esplanade van het Europees Parlement [in het kader van DESIGN SEPTEMBER]
09/09/14 - 30/09/14


Een nieuwe generatie designers is opgestaan in Polen. In een oogopslag zie je dat ze sterk beïnvloed is door historische fenomenen uit Polen, voornamelijk de communistische periode. Dit heeft een grote impact op het beeld van het alledaagse leven. Het is dit beeld dat we terugvinden in het de tentoonstelling The best of Crazy Polish Communist-Inspired Design, onderdeel van het festival DESIGN SEPTEMBER.

De werken kan je zien in zes glazen dozen in de openbare ruimte. Deze dozen staan op drie plaatsen in Brussel en lichten 's nachts op. Ze zijn 24u op 24u en 7 dagen op 7 te bezichtigen.

Plaatsen:
- Square Marie-Louise 2, 1000 Brussel (zie KAART)
- Esplanade van het Europees Parlement, Esplanade Solidarność (zie KAART)
- Oude Graanmarktstraat/Antoine Dansaertstraat, 1000 Brussel (zie KAART) - de dozen zullen op dezelfde plaats geplaatst worden als de BOOM VAN SIERPIŃSKI, te bezichtigen tot het einde van augustus.

networking cocktail:
>>> Vertegenwoordiging van de Stad Łódź in Brussel (Square Marie-Louise 2, 1000 Brussel)
Met ondernemers en vertegenwoordigers van de Europese design en creatie scène.
>>> 25 september 2014 - 19u30
>>> Vrije toegang (reservatie verplicht via lodzkie.region@lodzkie.pl)
+++ Meer weten op www.bruksela.lodzkie.pl/

Vernissage :
>>> Vertegenwoordiging van de Stad Łódź in Brussel
>>> 11 september 2014 – 18u

 


De deelnemende designers komen uit de regio Łódź, uit het centrum van Polen. Deze regio is wel bekend om zijn bekende filmschool (Roman Polański, Andrzej Wajda, etc.) en zijn industrieel verleden. Op dit moment wordt deze regio gekenmerkt door haar creativiteit en stevige ontwikkeling, vooral op vlak van design. Het doel van de organisatoren van deze tentoonstelling is om een een nieuwe kijk te brengen op design in een bijzondere historische context zonder te vervallen in folkloristische clichés.

Er zijn werken te zien van R. Modzelewski, van Agnieszka Czop & Joanna Rusin, van Megi Malinowska, Filip Ludka, Tomek Kempa (Tabanda.pl), van Bogumiła Zawada, van Maciej Marcin Lebiedowicz & Justyna Burzynska (PanTuNieStal), van Norbert Strukow (Studio Polkadot) en van Maciej Jabłonski.Organisatoren: D44 Architecture | Poolse Toeristische Organisatie | Regio Łódź | Stad Łódz | Stad Radomsko

 

 

 

 

 

Links

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu